2008. okt.
14.
Hunnia - 13.rész
VÁLTOZIK A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJA

A politika - és a szolgálatába szegõdött média - tökéletesen képes arra, hogy nyilvánvaló helyzeteket is a legkülönbözõképpen tálaljon, magyarázzon. Míg a sajtószabadság hajnalán az újságírók az igazság bajnokai voltak, addig napjainkra megrendelésre a ferdítések, torzítások és hazugságok kevéssé lánglelkû lovagjai lettek. Annyit fejlõdött csak a dolog a kõnyomatosokhoz képest, hogy ma már rádióból, tévébõl, digitálisan és mûholdak segítségével folyik a manipuláció.


[ Tovább... ]
2008. okt.
06.
Hunnia - 12. rész

VISSZAVERT TÁMADÁS

A Füzeskérõl indult kocsi Székellyel, Forraival, Talabérrel, Barabással és Anitával Etelvárra érve szabályos dugóba keveredett. A jelzésre mindenhonnan elõkerültek a lakók, és autóval, biciklivel, sõt gyalog is siettek a hídhoz. Akadt, aki kerti szerszámokat, botokat vagy köveket hozott az ostrom elhárítására, de például a helyi hagyományõrzõ egyesület tagjai hátukon íjjal, oldalukon tegezzel vonultak fel.


[ Tovább... ]
2008. szept.
28.
Hunnia - 11.rész
NEM TÖRNEK ÁT!

Délelõtt futótûzként terjedt a hír: Füzeske és Mátyáskút között leszállt egy kis, kétszemélyes sportrepülõgép. Elõször a gyerekek gyûltek köréje izgatottan, rövidesen ott toporgott már a polgármester, a polgárõrök, sõt tíz percen belül a helyszínre ért Morczos Kálmán rendõrkapitány épp úgy, mint Székely Levente, aki biciklivel jött idáig vagy Homoki Alíz, aki robogóval. (A benzinnel spórolni kellett, hiszen amióta a Gyurcsány-kormány blokád alá vonta a szigetet, bizonytalanná vált a jövõbeni ellátás.)


[ Tovább... ]
Oldal:  1 2 3 ... 268 [269] 270 271 272 273