2008. szept.
16.
Hunnia - 9. rész
A GYÕZELEM KÜSZÖBÉN

A sikeres népszavazást követõ napon Etelváron megünnepelték a függetlenséget. Noha hivatalosan senki sem ismerte el az új államot, Hunnia lakóit ez kevéssé zavarta. Sporteseményekkel, kulturális rendezvényekkel, elõadásokkal szórakoztatták magukat és egymást.


[ Tovább... ]
2008. szept.
08.
Hunnia - 8. rész
A FÜGGETLENSÉG ELSÕ NAPJA

A teremben aránylag nyugodt volt a hangulat. Gyurcsány az asztal mellett ült, lábait egymáson átvetve, idõnként megcserélte a jobbat és a balt. Közben ceruzával firkálgatott arra a papírra, amire a hun-szigeti népszavazásról szóló jelentést nyomtatták ki. Horn Gyula egy sarokban pihegett, egészen apróra összegömbölyödve, és dohányzott. A hamut néha leverte a földre. Csak Lendvai Ildikó nem bírt magával, fel-alá rohangászott, s közben éles fejhangon sivított.


[ Tovább... ]
2008. szept.
03.
Hunnia - 7. rész
A NÉPSZAVAZÁS NAPJA

2006. december 5-én, a kettõs állampolgárságról tartott és gyalázatos eredményt hozó népszavazás második évfordulóján került sor a Hun-sziget elszakadását megerõsítõ referendumra. Kizárólag azok szavazhattak, akik korábban regisztráltatták magukat, kiszûrve ezzel a magyar kormány esetleges aknamunkáját, az utolsó pillanatban betelepítendõ ál-választókat.


[ Tovább... ]
Oldal:  1 2 3 ... 266 [267] 268 269