Termékek
Kategória - Ungváry Zsolt könyvei
logo
Vissza  Nyomtatás  ajánlja az oldalt egy barátjának    
Megnevezés Múltidõ / Regnum Marianum 
Szerző Ungváry Zsolt 
Kép
Részletek A kötet két kisregényt tartalmaz.
A Múltidõ a magyarság történelmének mélységeit, jelen és múlt viszonyát vizsgálja; olykor kissé misztikusan.
A Regnum Marianum cím egy érdekes párhuzamot villant fel: Az elsõ ezredfordulón Szent István - idegenektõl körülvéve, halálos ágyán - Szûz Máriának ajánlja fel országát. A második ezredfordulón egy új közösségbe lép be hazánk, amelynek zászlaján a Mária koronájáról kölcsönvett tizenkét csillag látható. Vajon ez az új "Regnum Marianum" nem torz tükre csak az elõzõnek? Milyen értékek mozgatják, milyen gondolatok vezérlik a ma Európáját? Errõl szól ez a szatirikus történet.

Részlet a Regnum Marianum-ból:

-Nincs ok az aggodalomra - fejtegette Bruno -, amíg a harmadik világ elképesztõ szaporulata kimeríthetetlen tárháza a népesség szinten tartásának. Inkább a túlnépesedés fenyegeti a Földet.
Mivel a "harmadik világ" kifejezés elhangzásakor mindenki ösztönösen Arthurra nézett, a néger fiatalember öntudatosan kihúzta magát.
-Én Londonban születtem, és sosem jártam Európán kívül.
-Na de a felmenõid mégiscsak szaladtak az oroszlánok elõl, rázták a kókuszpálmát, és ugráltak a tûz körül festékkel összemázolt testtel... - mondta kedvesen Bruno.
-Anyám fehér bõrû angol nõ.
-És az apád?
-Az apámat nem ismerem. Lehet, hogy az is fehér bõrû angol férfi.
-De nem valószínû...
-Hát nem - ismerte be Arthur. Cigarettára gyújtott, amitõl sajátságos édeskés szagú füst töltötte be a könyvtárszobát. Émelygõ érzés tört rám, s bizonyára a többiekre is, mert Vas ablakot nyitott. Arthur egy-egy mély szippantás után mind elrévedezõbb arckifejezéssel mesélt. - Apám csak pár éjszakára szerezte meg anyámat, akit talán vonzott az egzotikum. Akármi is történt pontosan, nekem errõl sosem beszélt. Az apám egy utolsó rohadt tróger volt, aki teherbe ejtette az anyámat, majd eltûnt. Nehogy azt hidd - villant a tekintete Brunóra -, hogy nekem ezek után jó véleményem van a négerekrõl. Sõt! Jobban utálom õket, mint te.
-Én nem utálom a négereket - tiltakozott õszinte felháborodással Bruno.
-Én viszont igen! - csattant fel Arthur. - Mert valami dzsungelszökevény miatt maradt magára az anyám egy fattyúval! És ne gondold - folytatta mind hevesebben -, hogy túlzottan nagy véleménnyel lennék az olyan férfiasságról, amely skalpnak meg trófeának nézi a nõket. Nem, nem - ingatta a fejét. - Férfinak lenni meglehetõsen gusztustalan dolog. Különösen taszító számomra egy néger férfi... - megborzongott. 
Feladó ungvaryzsolt.hu  
Oldalak száma 274 
Email  
Ár HUF 1,900.00 
Megtekintve 2722 
Megrendelés menete