49

49


Kategória
Könyvek

Hirdetés
Simon Kiadó termékei

Megnevezés
49

Szerző
Ungváry Zsolt

Szerző
MEGJELENT A NAGYSIKERÛ [b]SEGÍTSÜNK A MANÓKNAK [/b]CÍMÛ MESEKÖNYV FOLYTATÁSA.
Az illusztrációkat ezúttal is [b]L. Bartha Gabriella [/b]készítette.

Ezúttal Marosi Elemérnek karácsonyig meg kell írnia egy mesekönyvet, de nem nagyon vannak ötletei. Felesége még ilyenkor is üzleti ügyei után szaladgál. Nórával és Norberttel, az ikrekkel senki sem törõdik. Ami hagyján, de mi lesz a karácsonnyal?
Manó papa megígéri Marosinak, hogy segít meséket kitalálni. Megígéri az ikreknek is, hogy az idén is jönnek az angyalok karácsonykor. De vajon megbirkózik-e Manó papa egyedül ezzel a rengeteg feladattal?


"Marosi Elemér az íróasztalánál ült, kezét a számítógép billentyûzetére fektette, s közben idegesen rágcsálta a ceruzáját. Régen ceruzával írt, ebbõl merített ötletet. A laptopot mégsem rághatta. Igaz, nem is sikerült kitalálnia semmit. Körülötte mindenütt rajzok hevertek. Mesét kellett írnia, méghozzá minél elõbb, mert karácsonyig kapott haladékot.
- December huszonnegyedikéig hozhatod a könyvet – mondta neki a kiadója. – A két ünnep között nem dolgozom, januártól pedig leépítések várhatók.
Ez hadüzenet volt. Marosi Elemér tudta, ha karácsonyig nincs mese, többé nem számítanak rá.
- Ja, és még valami – szólt a kiadó, amikor az író már indulni készült. – Itt ez a néhány rajz. – Átadott egy köteg papírt. – Az unokahúgom rajzolta – mondta. – Nagyon ügyes kislány. Nos, ez lesz az illusztráció.
- Hiszen – kezdte Marosi dadogva –, hiszen még nem is tudom, mirõl fog szólni.
- Az nem érdekes. Lényeg, hogy ezekhez a rajzokhoz kapcsolódjon."„A nagymama nem lakott messze, csak sûrûn nõtt fák helyett sûrûn épített házak között kellett menni.
- Nocsak – csodálkozott, amikor ajtót nyitott. – Elakadt a mûvész úr a hétszáznegyvenedik oldalon?
Marosi Elemér úgy tett, mintha nem értené a csúfolódást.
- Csak egy pillanatra szakítottam félbe a munkát – magyarázta. – Valakit be kell neked mutatnom.
Elõvette zsebébõl a kissé elgyötört manót, és a konyhaasztalra állította.
- Õ Manó papa – szólt az író.
- Derék egy ember – bólogatott a nagymama komolyan. Meglepõdésnek semmi jele sem látszott rajta.
- Menj csak haza nyugodtan – mondta Manó papa Marosinak. – Én még maradok.
- Beszélni is tud – állapította meg a nagymama. Nem csodálkozott, nem sikongatott, nem nevetett; egyszerûen csak észrevételezte.
- Hajaj, de még mennyit! – sóhajtott Marosi Elemér, aki közben már el is köszönt, és sietett haza, hogy megírja a mesét a katica-tündérrõl, az életre kelt gombfoci-csapatról és a többiekrõl.”


Ár
1900 Ft

Oldalak száma
40

Email