Hír: Szurikáta (Jobbszél)
(Kategória: Ungváry Zsolt)
Küldte: Ungváry Zsolt
2018. június 20. szerda - 10:02:55
Az érintettek megpróbálták titokban tartani, de a kórházból valahogy mégis kiszivárgott, és egy bulvárlap megírta, hogy L. Jázmin, budapesti műkörmösnél az ultrahang kimutatta: a hölgy méhében egy szurikáta fejlődik. Más szóval L. Jázmin újpalotai lakos egy szurikátával várandós. Az interneten órák alatt végigfutott a hír, természetesen eleinte fake newsnak hitte mindenki, de amikor L. Jázmin maga is megosztotta közösségi oldalán, már senkinek sem lehettek kétségei. A kommentelők elolvadtak a gyönyörűségtől, többen posztoltak cuki kis szurikátákról képeket és videókat, valaki belinkelte az Oroszlánkirályból Timon jeleneteit. L. Jázmin megmutatta facebook-on a kicsi ultrahang képét. Neves biológusok igyekeztek magyarázatot adni a történtekre, még az egyházat is megpróbálták állásfoglalásra bírni, vajon csoda történt-e, de a püspöki kar szűkszavú nyilatkozatában csak annyit írt: az élet és a teremtett világ maga a csoda, Isten létének, mindenhatóságának és szeretetének látható bizonyítéka.

A magzat szurikáta napok alatt országos ismertségre tett szert, az egyik kereskedelmi televízió külön műsort készített az apróság nevének kitalálására. Sokan ruhákat varrtak, élelmiszer-kosárkákat állítottak össze a számára. Sorszámot osztottak, ki mikor vigyázhat majd egy órácskát a csöppségre, ha megszületik; mások orvoshoz fordultak, hogy megtudják, születhet-e nekik is szurikátájuk.

Ekkor robbant a hírbomba: L. Jázmin bejelentette, hogy mivel férje elhagyta („Nem én vagyok az apja a kölyködnek!”), magánéleti válságra hivatkozva úgy döntött, elveteti. Óriási lett a felhördülés. Jázmin üzenőfalát ellepték a bejegyzések: „Gyilkos állat! Kényszerítsék, hogy hordja ki! Mi majd felneveljük! Sokan mi mindent megtennének egy saját szurikátáért, ez pedig megölné. Nem tehetünk ez ellen valamit a jog eszközével? A parlamentben ez a sok léhűtő politikus a stadionépítések helyett inkább a szurikáták védelmében hozzon törvényt!”
Ezen hír származási helye: Simon Kiadó és Ungváry Zsolt honlapja
( http://ungvaryzsolt.hu/news.php?extend.607 )