Hír: Arc (Jobbszél)
(Kategória: Ungváry Zsolt)
Küldte: Ungváry Zsolt
2017. június 27. kedd - 07:09:37
– Kormánybuktató arcokat bemutató műsorunk mai adásában ismerkedjenek meg Fehér-Sopron Bandival. Nem is tudom, Andrásnak vagy Andreának szólítsam?

– Bandinak. Abban nincs semmi kirekesztő.

– Fiatalos párt, fiatalos elnök. Tegeződhetünk?

– Persze, tegezzen nyugodtan. De magázhatsz is. Mind a kettő trendi, a tegezés még szexi is, úgyhogy igyunk pertut! (Isznak.) Tessék, most kérdezzen bátran!

– A tiétek egy igazi budapesti párt, ha valaki autentikusan tudja képviselni a lakóit, azok ti vagytok. Jól sejtem?

– Persze, ez a város nagy szerelmünk, minden követ ismerünk itt Bukarestben. Itt lestünk kamaszként a fiúk szoknyája alá, délelőttönként feljártunk a Hradzsinba...

– Az Prágában van…

– Igen, persze, a Wawelt akartam mondani. Szóval, itt fogócskáztunk a Visztula partján, állíthatom, hogy ismerjük a város mind a tizenhét kerületét, magam is laktam a Csebokszári lakótelepen, sőt az Avason is, szóval sok helyütt Pesten.

– A főváros turisztikai nevezetességeiről mit gondolsz?

– Most így hirtelenjében nem ugrik be…

– Nemzeti Múzeum?

– Ja, persze. Azt is jól ismerem. Gyerekkoromban sokat üveggolyóztunk a kertjében. De a nagyobb fiúk elszedték tőlem a legszebbeket… Abban az időben gond nélkül eljátszhattam volna Vicuskát az Abigélből, akitől a Baradlay testvérek einstandolják a golyóit a Kincskereső Kisködmönben. Azóta utálom a nagyobb fiúkat.

– Látom, jól ismeri az életet, az országot, az embereket. Ez persze nélkülözhetetlen egy politikustól. Csak néhány apró kérdés, hogy a tévénézők is érzékelhessék, mennyire a valóságból táplálkozik az önök mozgalma. Meg tudja becsülni, mennyit keres egy hajléktalan havonta?

– Felteszem öt-hatszázezret. Ha többet keresne, nem volna hajléktalan, ha kevesebbet, bizonyára éhen halna, mert iszonyatos nyomor és drágaság van ebben az országban.

– Mégis, mibe kerül egy kiló kenyér?

– Mi fiatalok kenyérből csak folyékonyat fogyasztunk, kérdezzen könnyebbet.

– Hány óra van?

– Mivel ébren vagyok, dél már biztos elmúlt.
Ezen hír származási helye: Simon Kiadó és Ungváry Zsolt honlapja
( http://ungvaryzsolt.hu/news.php?extend.565 )