Hír: Símaszk (Jobbszél)
(Kategória: Ungváry Zsolt)
Küldte: Ungváry Zsolt
2009. február 07. szombat - 09:09:09SÍMASZK

Egyre gyakrabban tették fel a kormányfõnek a kérdést: hová lett a pénz? Mit csináltak a temérdek adóbevétellel, a privatizációból származó tetemes összegekkel, hol van az irdatlan hitelek látszatja?
- Hát kérem – válaszolta a miniszterelnök. – Az úgy esett, hogy ültünk a dolgozószobámban a Veres Janival, elõttünk egy kis bukszában a költségvetés. Hirtelen nyílt az ajtó, berontott egy símaszkos férfi és rám kiáltott: „Ide a stekszet!” Én úgy megijedtem, hogy azóta folyamatosan csak hülyeségeket beszélek. A rabló felkapta a költségvetést, és elszelelt vele. Hát így történt.
Akadtak, akik elhitték a sztorit (a Szonda Ipsos felmérése szerint a választani tudó népesség 23 százaléka), de a többség bizonyítékokat várt. És a bizonyíték nem várt helyrõl bukkant elõ: Lamperth Mónika beadta kabátját a fogyókúra-szalon ruhatárába, ahonnan egy tolvaj ellopta, de a zsebében talált diktafont becsületesen beszolgáltatta az ügyészségnek. Kiderült, hogy a polihisztor asszony mindig magánál tartotta bekapcsolt állapotban, ezzel kívánta igazolni magát férje elõtt, aki nem hitte el, hogy az õ képességeivel valóban részt vesz a kormány munkájában.
A nyilvánosságra került felvételen Gyurcsány, Veres és – mobiltelefonról – Zuschlag beszélgetése hallatszik.
- Az a helyzet – szól a miniszterelnök, miközben a büdzsében kotorászik -, hogy nem maradt semmi a pénzbõl.
- Elszegényedtünk? – kérdezi riadtan a pénzügyér.
- Úgy értem, a közpénzbõl.
- Vagy úgy. Hát azért nem kár.
- Majd keresni fogják az adófizetõk.
- Ugyan, azt mondjuk nekik, hogy jött egy símaszkos fickó, és elrabolta az egészet. Az ilyesmit be szokták kajálni.
- Az én millióimat is? – könyörög a telefon túlsó végérõl Zuschlag.
- Szamárság. Azt már nem hinné el senki. Nekünk legalább van még egy símaszkosnyi hitelünk. Na, gyerünk, Jani, harapj a kezembe, hogy valami sérülést fel tudjunk mutatni a gyanakvóknak.Ezen hír származási helye: Simon Kiadó és Ungváry Zsolt honlapja
( http://ungvaryzsolt.hu/news.php?extend.38 )