2008. aug.
08.
Hunnia - 3.rész
AZ ELSÕ REAKCIÓK

Hunnia Sziget Királyság függetlenségének, Magyarországtól történõ elszakadásának október 23-ai deklarációja kissé elsikkadt az ugyanazon nap délután és este történt budapesti események mellett. Az ország lakosságának jobbik fele dermedt döbbenettel és felháborodással vette újra tudomásul, hogy a hatvan év alatt semmit sem változó bolsevik mentalitás bármikor lecsaphat; védtelen embereket verhetnek önmagukból kivetkõzött, azonosító nélküli, rendõrnek látszó lények. Sokan dünnyögték odahaza, szûk családi körben - a bátrabbak egy kicsit tágabb baráti körben -, hogy a legjobb volna elmenni innen.


[ Tovább... ]
2008. aug.
03.
Hunnia - 2. rész
A FÜGGETLENSÉG KIKIÁLTÁSA
(A Nemzetõr c. lapban olvasható sorozat)

Az elsõ rész tartalmából: magyar hazafiak egy csoportja úgy határoz, hogy a Dunán található Hun-szigeten (annak négy településén) új államot kiáltanak ki, amely elszakad a tévútra sodródott Magyar Köztársaságtól. A sziget polgárainak elegük lett belõle, hogy a többség idióta döntései miatt újra és újra dilettánsok, gazemberek és idegen hatalmak ügynökei kormányozzák. Az elszakadás fõ szorgalmazója Székely Levente, s vele tart a 4 település polgármestere is. Az ellenzéki Fidesztõl azonban - hiába környékezték meg egyik tagját - úgy tûnik, nem várhatnak politikai segítséget.


[ Tovább... ]
2008. júl.
22.
Hunnia - 1. rész
HUNNIA SZIGET KIRÁLYSÁG TÖRTÉNETE 1.
ELÕZMÉNYEK
(A Nemzetõr c. lapban olvasható sorozat)

2006 októberének elején, késõ este, autó fékezett a gyéren megvilágított kertvárosi utcán. A sofõr, egy negyvenes éveiben járó férfi, a kaputól távol parkolt le. Némi félelemmel jött el erre a találkozóra; meghívóját, Székely Leventét, régóta ismerte, egy rövid ideig még ugyanabban a pártban politizáltak is, de aztán elváltak az útjaik. Õ országgyûlési képviselõ lett a Fidesz színeiben, ami bizonyos elõnyökkel és bizonyos kötöttségekkel jár; Székely kilépett a pártból és maradt független értelmiségi.


[ Tovább... ]
Oldal:  1 2 3 ... 193 194 [195]