2008. aug.
26.
Hunnia - 6. rész
FOGADÁS A VÁROSHÁZÁN

Az etelvári fõtér a kilencvennyolcas önkormányzati választás után nyerte vissza eredeti nevét, az Attila király teret. A polgármesteri tisztséget akkor még Rakos Róbert töltötte be, aki kétség kívül meglévõ népszerûségét pillanatok alatt eljátszotta, amidõn nem volt hajlandó kiállni a függetlenség mellett. Ezért sorakoztak fel a helyi jobboldali vállalkozók, polgári körök, mûvészek és közéleti személyiségek Homoki Alíz mögé 2006. október 1-jén.


[ Tovább... ]
2008. aug.
19.
Hunnia - 5.rész
MUNKÁBAN AZ ELSZAKADÓK

Székely Levente és a családja egyelõre még a budapesti otthonukban laktak; pár hét múlva várták a harmadik baba születését. Mivel az etelvári kórházban még nem volt szülészet - tervbe vették, hogy a függetlenség megvalósulása után mindenképpen létrehozzák -, egyelõre maradtak. A családfõ azonban rengeteg idõt töltött a Hun-szigeten szervezéssel, tárgyalásokkal, a költözködés elõkészületeivel.


[ Tovább... ]
2008. aug.
13.
Hunnia - 4. rész
KÉSZÜLÕDÉS A SZAVAZÁSRA

Ahogy közeledett a népszavazás napja, amikor Hun-sziget lakói a függetlenségrõl dönthetnek, megpezsdült körülöttük a levegõ. A mindennapi élet látszólag ugyanúgy zajlott, az emberek jöttek-mentek, átjártak a Duna túloldalára az egyetlen hídon, amin önkéntes polgárõrök járõröztek (talán az õ jelenlétük utalt rá, hogy mégis változott valami), de atrocitás nem érte a hun-szigetieket. Sokan a magyar területekre jártak dolgozni, s onnan is jelentõs volt a forgalom a szigetre. Megjelentek az elsõ turisták is, akik kíváncsian nézelõdtek, fényképeztek, és próbáltak szóba elegyedni a helybéliekkel. Hozzáállásuk azonban, ami leginkább a vadak közé merészkedõ európai felfedezõre emlékeztetett, nem aratott teljes sikert.


[ Tovább... ]
Oldal:  1 2 3 ... 192 [193] 194