2008. aug.
13.
Hunnia - 4. rész
KÉSZÜLÕDÉS A SZAVAZÁSRA

Ahogy közeledett a népszavazás napja, amikor Hun-sziget lakói a függetlenségrõl dönthetnek, megpezsdült körülöttük a levegõ. A mindennapi élet látszólag ugyanúgy zajlott, az emberek jöttek-mentek, átjártak a Duna túloldalára az egyetlen hídon, amin önkéntes polgárõrök járõröztek (talán az õ jelenlétük utalt rá, hogy mégis változott valami), de atrocitás nem érte a hun-szigetieket. Sokan a magyar területekre jártak dolgozni, s onnan is jelentõs volt a forgalom a szigetre. Megjelentek az elsõ turisták is, akik kíváncsian nézelõdtek, fényképeztek, és próbáltak szóba elegyedni a helybéliekkel. Hozzáállásuk azonban, ami leginkább a vadak közé merészkedõ európai felfedezõre emlékeztetett, nem aratott teljes sikert.


[ Tovább... ]
2008. aug.
08.
Hunnia - 3.rész
AZ ELSÕ REAKCIÓK

Hunnia Sziget Királyság függetlenségének, Magyarországtól történõ elszakadásának október 23-ai deklarációja kissé elsikkadt az ugyanazon nap délután és este történt budapesti események mellett. Az ország lakosságának jobbik fele dermedt döbbenettel és felháborodással vette újra tudomásul, hogy a hatvan év alatt semmit sem változó bolsevik mentalitás bármikor lecsaphat; védtelen embereket verhetnek önmagukból kivetkõzött, azonosító nélküli, rendõrnek látszó lények. Sokan dünnyögték odahaza, szûk családi körben - a bátrabbak egy kicsit tágabb baráti körben -, hogy a legjobb volna elmenni innen.


[ Tovább... ]
2008. aug.
03.
Hunnia - 2. rész
A FÜGGETLENSÉG KIKIÁLTÁSA
(A Nemzetõr c. lapban olvasható sorozat)

Az elsõ rész tartalmából: magyar hazafiak egy csoportja úgy határoz, hogy a Dunán található Hun-szigeten (annak négy településén) új államot kiáltanak ki, amely elszakad a tévútra sodródott Magyar Köztársaságtól. A sziget polgárainak elegük lett belõle, hogy a többség idióta döntései miatt újra és újra dilettánsok, gazemberek és idegen hatalmak ügynökei kormányozzák. Az elszakadás fõ szorgalmazója Székely Levente, s vele tart a 4 település polgármestere is. Az ellenzéki Fidesztõl azonban - hiába környékezték meg egyik tagját - úgy tûnik, nem várhatnak politikai segítséget.


[ Tovább... ]
Oldal:  1 2 3 ... 398 [399] 400