2008. szept.
08.
Hunnia - 8. rész
A FÜGGETLENSÉG ELSÕ NAPJA

A teremben aránylag nyugodt volt a hangulat. Gyurcsány az asztal mellett ült, lábait egymáson átvetve, idõnként megcserélte a jobbat és a balt. Közben ceruzával firkálgatott arra a papírra, amire a hun-szigeti népszavazásról szóló jelentést nyomtatták ki. Horn Gyula egy sarokban pihegett, egészen apróra összegömbölyödve, és dohányzott. A hamut néha leverte a földre. Csak Lendvai Ildikó nem bírt magával, fel-alá rohangászott, s közben éles fejhangon sivított.


[ Tovább... ]
2008. szept.
03.
Hunnia - 7. rész
A NÉPSZAVAZÁS NAPJA

2006. december 5-én, a kettõs állampolgárságról tartott és gyalázatos eredményt hozó népszavazás második évfordulóján került sor a Hun-sziget elszakadását megerõsítõ referendumra. Kizárólag azok szavazhattak, akik korábban regisztráltatták magukat, kiszûrve ezzel a magyar kormány esetleges aknamunkáját, az utolsó pillanatban betelepítendõ ál-választókat.


[ Tovább... ]
2008. aug.
26.
Hunnia - 6. rész
FOGADÁS A VÁROSHÁZÁN

Az etelvári fõtér a kilencvennyolcas önkormányzati választás után nyerte vissza eredeti nevét, az Attila király teret. A polgármesteri tisztséget akkor még Rakos Róbert töltötte be, aki kétség kívül meglévõ népszerûségét pillanatok alatt eljátszotta, amidõn nem volt hajlandó kiállni a függetlenség mellett. Ezért sorakoztak fel a helyi jobboldali vállalkozók, polgári körök, mûvészek és közéleti személyiségek Homoki Alíz mögé 2006. október 1-jén.


[ Tovább... ]
Oldal:  1 2 3 ... 394 [395] 396 397