Termékek
Kategória - Ungváry Zsolt könyvei
logo
Vissza  Nyomtatás  ajánlja az oldalt egy barátjának    
Megnevezés Egymás közt 
Szerző Ungváry Zsolt 
Kép
Részletek A rövid kis jelenetek Cseresznyéssy elvtárs és csapatának kormányzásáról tudósítanak. A szatirikus jegyzetek a Vasárnapi Újság számára három-négy éve íródtak, de némelyik ma is véresen aktuális.

"Az agytröszt a lefüggönyözött szobában ült, és cigaretta füstfelhõjébe burkolózva növelték a konspirációs szintet.
-Nem állunk rosszul - kezdte az egyik. - A kendermag dolog jól sült el, a "Polgári Fiatalok egyenlõ csõcselék, rendõrségünk miért nem avatkozik közbe" címû lemez kezd slágerré válni. Ahogy derék fõkapitányunk fogalmazott: itt az ideje, hogy a rendõrök a durvaságra durvasággal válaszoljanak. Most még egy olyan provokáció kellene, ahol demonstrálni tudjuk: csõcselék randalírozik, a bûnözõk bántják a rendõröket, a bûnözõk tömegbe fejlõdnek, aki tömegbe fejlõdik az bûnözõ, aki utcára vonul, azzal keményen le kell számolni. Célunk, hogy ezt maga a közvélemény követelje ki. Van javaslat?
Várakozón körülnézett, az agytröszt a fejét vakargatta. Egyszer csak a csendbõl és ködbõl egy megvilágosodott elme ragyogott ki.
-Fradi-meccs!
-Mi van?
-Fradi-meccs. Az mindig hálás téma.
Szinte hallani lehetett, ahogy az agytekervények csikorogva forogtak. Kezdett a kép összeállni.
-Hogyan képzeled?
-Elõször is megkérdezzük a csapatok tulajdonosát, az idén melyik klubbal szeretne nyerni. Õ úgyis leszól a fiúknak, hogy ki hajtson és ki alibizzen. Utána, ha nyer a Fradi azért, ha veszít, azért provokálunk balhét.
-Jobb lenne, ha nem nyerne a Fradi.
-Oké, megdumáljuk a tulajjal. Szóval, a Fradi leadja ötpontos elõnyét három forduló alatt. Ez bravúros teljesítmény, de a fociban nem ritka a bravúr. Az utolsó meccsen az elvesztett bajnokság miatt elkeseredett szurkolók beözönlenek a pályára. Szólunk a klub vezetésének, hogy ne kérjen rendõri biztosítást, így kellõen elharapózhatnak az indulatok. Néhányan egyszer csak antiszemita jelszavakat kezdenek kiabálni.
-Antiszemita jelszó! Nagyon jó! Az mindig bejön.
-Na, utána õrjöngnek, megverik a saját játékosaikat is, megrugdossák a vendégek edzõjét úgy, hogy lehetõleg kórházba kerüljön...
-A mocskos csõcselék...
-A rendõrség még mindig késlekedik, az összes gagyitévé premier plánban mutatja a megvadult fasisztákat. Esetleg adunk a kezükbe ilyen nemzetiszínû izét, ezt a zászlót, meg Árpád-sávos zászlókat...
-Árpád-sávos zászló! Állati jó!
-Utána a sok marha maga fogja követelni, hogy mindenkit, akinél magyar- vagy Árpád-sávos zászlót látnak, azonnal likvidáljanak.
-Zseniális. De nem lehetne még azt is, hogy ezek után a gyûlölet keltésére alkalmas piros-fehér-zöld lobogó minõsüljön önkényuralmi jelképnek?
-Ezen még töprengünk. Nem teljesen járhatatlan az út... Kell írni pár cikket, bevágni egy-két eltorzult arcot, amint magyar zászlót lenget... Hm. Megoldható.
-Az egésznek az lesz a következménye - dõlt hátra elégedetten az egyik agy -, hogy összemossuk a csõcseléket a polgári körösökkel, aztán gyepálhatjuk õket."

A kötet tartalmazza még az Aranyborjú címû darabot is. 
Feladó ungvaryzsolt.hu  
Oldalak száma 166 
Email  
Ár HUF 1,600.00 
Megtekintve 3667 
Megrendelés menete