Termékek
Kategória - Ungváry Zsolt könyvei
logo
Vissza  Nyomtatás  ajánlja az oldalt egy barátjának    
Megnevezés Ki az Úr Buzogányban? 
Szerző Ungváry Zsolt 
Kép
Részletek Buzogány kitalált település valahol az ország szélén, de mindaz, ami ott megtörténik - iskolaösszevonás, korrupció, helyi hatalmaskodások, a függetlennek nevezett polgármester ügyködései, a közgyûlésben a szociálliberálisok és konzervatívok csatái - bárhol megeshetne. A kisregény stílusa és témaválasztása a szerzõ Demokrata-beli Jobbszél-jegyzeteinek hangulatát idézi.

Részlet a könyvbõl:
Szabó megadta a szót az imént méltatlankodó MSZP-snek.
-Én pusztán annyit szeretnék mondani - kezdte -, elsõsorban a jegyzõkönyv számára, nehogy úgy tûnjön, mintha... - Itt elakadt. - Annyit mondanék, hogy hiába próbálják csõdtömegként lefesteni a várost az ellenzékiek, mégis, azt hiszem, olyan fejlõdésen mentünk át, hogy elmondhatjuk: Buzogány az Érces-menti Párizs.
A jobboldal gúnyos kacajával mit sem törõdve, a dicsérettõl megrészegedett alpolgármester tovább ragozta:
-Inkább Párizs a Temze parti Buzogány!
A polgári ellenzék zajos bekiabálásokkal felvetette, miszerint Párizs nem a Temze, hanem a Szajna partján található, de ezt a kósza ötletet a szociálliberális többség leszavazta.
-Utolsó napirendi pontként - olvasta Szabó látszólag fásultan, de tekintetével közben a papír felett szuggerálta a testület tagjait - az iskola-ügyhöz érkeztünk. Szót kér Fröhlich Gábor, SZDSZ.
A megszólított gondosan összecsukta a laptopját, amivel mostanáig szinte megállás nélkül foglalatoskodott.
-Mi, liberálisok, ellenezzük az értelmetlen és felesleges kiadásokat. Az önkormányzati fenntartású Tohonya Jenõ Általános Iskolában az osztálylétszámok - különösen az alsó tagozaton - olyan alacsonyak lettek, amit már nincs értelme finanszírozni. Miközben a Kingában...
Újfalussy Bendegúz mély, basszus hangján közbedörmögött:
-Árpádházi Szent Kinga Általános Iskola és Gimnázium a neve!
-Rendre utasítom a MIÉP-frakciót! - kapcsolta ki gyorsan a mikrofont Szabó, bár Újfalussy hangjának értékébõl ez keveset vont le. - Egyébként is, ha már pontosít, ügyeljen arra, hogy helyesen tegye. Az iskola neve ugyanis Boldog Kinga...
-Már nem - emelte magasba karját Újfalussy -, idõközben ugyanis õszentsége, II. János Pál pápa szentté avatta IV. Béla királyunk leányát...
-Az nem a Margit?
-Több leánya is volt Bélának. Abban az idõben még elõfordult - vágott vissza dühösen Újfalussy. - Most sem volna gond a létszámokkal, és nem fogyna el a nemzet, ha példát vennénk õseinkrõl. 
Feladó ungvaryzsolt.hu  
Oldalak száma 162 
Email  
Ár HUF 1,400.00 
Megtekintve 2022 
Megrendelés menete